Előzze meg a tüdőrákot!

Védekezzen a radonnal szemben!

Amennyiben csak kis mértékű a lakásban mérhető radon koncentráció, úgy a védekezés legegyszerűbb módja a gyakoribb és tudatos szellőztetés. Ezzel a módszerrel a radon mellett számos más egészségkárosító anyag jelenlétét is jelentősen csökkentheti a légtérben.

Lefekvés előtt és közvetlenül a felkelést követően hozzon létre kereszthuzatot! Szellőztesse ki alaposan a lakást.

Modern nyílászárókkal és külső hőszigeteléssel ellátott lakások beltéri klímáját jelentősen javítja egy hő visszanyerővel ellátott automata szellőztető rendszer beépítése.

A lakások légterében jelenlévő radon gáz jelentős része a talaj és az épület belsejében uralkodó nyomáskülönbség hatására kerül a beltéri levegőbe, majd ott a rosszul szellőző helyiségekben koncentrálódik. Magasabb radon koncentráció esetében a védekezés leghatékonyabb módját az épület alatt kialakított szellőztető csövek megszívásával, illetve a pinceszinten uralkodó légnyomás megváltoztatásával lehet elérni. Ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk, hogy veszélyes radon gáz kerülhessen az épület légterébe.

Hasznosnak bizonyulhat továbbá a lakásban található vízvezeték, és csatornarendszer átvezetések, valamint a falak és aljzatok repedések tömítése is.

A radon által okozott egészségkárosító hatás nagy részét a radioaktív bomlás során keletkező és a légtérben található aeroszol szemcsékre rátapadó leányelemek okozzák. Ezek belélegezve rátapadnak a tüdő falára és ott közvetlenül radioaktív sugárzással károsítják a tüdő szöveteit. Jó minőségű beltéri légtisztító készülék használatával jelentősen csökkenthetjük ezt a kockázati forrást is.


Káros sugárzások az Ön lakásában is jelen vannak.
Járjunk utána!

Segítek, hogy nyugodtan aludjon.
06-30-444-74-41
almasyzsolt@gmail.com